Uruguaj


Pohorie Andy je charakteristické svojimi ohromnými rozmermi. Rieka Río de la Plata a pestovanie hrozna okolo nej však je vynikajúca na pestovanie hrozna vďaka svojej pôde, jej zloženiu a charakteristike, mikrokríme, vápenatým pôdam. Okrem toho ju ovplyvňuje rozdielne zmýšľanie a ručná práca každého pestovateľa hrozna a majiteľa vinohradu. Dostatočne nízke nočné teploty v južnej časti sú dôsledkom bezprostrednej blízkosti oceánu a umožňujú získať aromatickejšie hrozno.

RODINA PISANO: Namiesto množstva kilogramov na hektár uvažujeme skôr o množstve strapcov hrozna na rastlinu. Hľadáme vyvážené odrody vínnej révy, ktoré produkujú 2 alebo 3 kilogramy z jednej rastliny podľa vlastností odrody. Nikdy nerobíme ústupky týkajúce sa kvality. Zdá sa mi, že keď som mal 5 alebo 6 rokov, brával ma so sebou predávať vína a ľudia hovorili, že má najlepšie vína v Uruguaji. Ale poznalo ich iba málo ľudí a odvtedy som sa cítil povinný presláviť naše vína a stále zlepšovať ich kvalitu. Mám pocit, že v Uruguaji sme uspeli a chceme mať úspech aj v iných krajinách.

Každý z nás - traja bratia a otec – majú vlastný dom a žijú vo vinohradoch. Sme veľká – šestnásťčlenná  rodina. Naše deti vyrastajú a hrajú sa medzi radmi viniča. Už päťročné poznajú názvy a rozoznávajú rôzne odrody.  Myslíme, že máme šťastie, že môžeme pracovať spolu ako jedna rodina a uprostred toho čo milujeme.

Daniel Pisano
Manager pre export